Coronavirus Dansk / English

Bøger og film – Center for Hjerneskade - Specialister i genoptræning efter en hjerneskade

Center for Hjerneskade Center for Hjerneskade

Bøger og film

Træning - i forebyggelse, behandling og rehabilitering

Bogens 3. udgave er revideret i 2020 ”Kapitlerne om træning ved forskellige sygdomme er vægtet meget højt i forhold til de tidligere udgaver af bogen, idet der i dag foreligger en stigende grad af evidens for træning ved forskellige kroniske sygdomme."

Jørgen Roed Jørgensen, der er fysioterapeut på Center for Hjerneskade, har bidrag til bogens kapitel om apopleksi.

Læs mere her

Bøger

Nervesystemets sygdomme
Gads Forlag, 2016
Med bidrag fra bl.a. audiologopæd Charlotte Lønnberg samt fysioterapeuterne Jørgen Jørgensen (MR) og Peter Zeeman, der alle 3 arbejder på Center for Hjerneskade.

”Træning I forebyggelse, behandling og rehabilitering”
Munksgaard Danmark, 2011
Med bidrag fra fysioterapeut Jørgen Jørgensen fra Center for Hjerneskade

Afasi med livskvalitet - En film om afasi af Jens Beck Sørensen, der viser 5 års genoptræning

"Genoptræning handler ikke kun om træning, men også om at få tændt livsgnisten og at arbejde aktivt for at få lidt mere gang i hjulene efter en hjerneskade. Meget ofte glemmer man de små og umærkelige fremskridt som vitterlig kan ske....Mine intentioner er at give håb til andre mennesker, og at vise, at det nytter noget at bruge sit liv på en positiv måde. Samtidig ønsker jeg at udbrede kendskabet til afasi". Jens Beck Sørensen

Kugleskøre digte!

Forfatteren, Ole Erdmann fik en hjerneskade i 2006. Senere gik han på Center for Hjerneskade, hvor han bl.a. deltog i forfatterværkstedet.

Introduktionsdigtet lyder sådan:

OM PERSONLIGHEDSÆNDRINGER
Efter min skade så blev jeg en anden
Som om jeg var gået lidt fra forstanden

Blev mere fredsommelig og leged’ med ord
Lidt lissom Skjold Hansen i MATADOR

Bogen er på 60 sider med CD og kan erhverves ved henvendelse til:

Maj Erdmann Rauf, majerauf@gmail.com

Elvin - den glemsomme elefant

Børnebogen ’Elvin - den glemsomme elefant’ handler om, hvordan det påvirker den lille elefant Elvin, at han en dag slår hovedet hårdt, da en stor gren falder ned i hovedet på ham. Han kan ikke længere tælle figner som før, tankerne suser rundt i skoletimen og larmen på legepladsen generer ham.

Han bliver ked af det, vred og forvirret. Historien følger herefter Elvins tur fra junglelægen til neu-ro-psy-ko-log frem til, at han lærer om sin skade samt hvordan han kan kompensere for sine vanskeligheder, for eksempel ved at bruge en lille notesbog til at huske ting.

Bøger om hjerneskade

På Vej videre

- Udviklingen i indsatsen for børn med hjerneskade
Bogen er udgivet af MarselisborgCentret og Servicestyrelsen i 2008.

Hvis bare jeg ku' fortælle

Vibeke Sporon-Fiedler var elev på Center for Hjerneskade for 10 år siden. Hun har skrevet bogen, der fortæller om hendes liv og kamp for at få hjælp og støtte fra læger, hospitaler og genoptræningscentre.

En brækket vinge - en skadet hjerne et andet liv

Tidligere elev Kirsten Brink blev overfaldet af en gruppe banditter i den gamle inka-hovedstad Cusco. Efter genoptræning på Center for Hjerneskade kunne Kirsten Brink i juli 2000 igen arbejde som lønnet sygeplejerske på lige fod med sine kolleger.

Center for Hjerneskade  |  Amagerfælledvej 56 A  |  2300 København S  |  Telefon: (+45) 35 32 90 06  |  kontakt@cfh.ku.dk  |  sikker.mail@cfh.ku.dk  |  Hosted af Københavns Universitet