Coronavirus Information på dansk / Information in English

Sanne Salomonsen besøgte centret – Center for Hjerneskade - Specialister i genoptræning efter en hjerneskade

Center for Hjerneskade Center for Hjerneskade

Center for Hjerneskade > Om centret > Nyheder > Sanne Salomonsen besøg...

7. januar 2011

Sanne Salomonsen besøgte centret

Rocksangeren Sanne Salomonsen besøger Center for Hjerneskade torsdag den 6. januar 2011, for at for at støtte hjerneskadebehandlingen, der lige nu presses hårdt af kommunale nedskæringer.

- Hvis man ikke får kvalificeret genoptræning efter en blodprop i hjernen eller tilsvarende sygdom, er man på herrens mark. Og derfor er det en katastrofe, at kommunerne skærer så hårdt ned på genoptræningen, at mange centre må skære ned eller lukke.

Sådan lyder det fra rocksangerinden Sanne Salomonsen, der torsdag den 6. januar kl. 11.00-14.00 besøgte Center for Hjerneskade, for at studere centrets internationalt anerkendte genoptræningsprogram og for at fortælle om sine egne erfaringer med den blodprop i hjernen, der ramte hende for fire år siden.

Siden blodproppen har Sanne Salomonsen kæmpet en hård kamp for at genvinde førligheden, og hun er samtidig trådt i karakter som en af landets fremmeste forkæmpere for en effektiv genoptræningsindsats over for personer med erhvervet hjerneskade.

Alene i Danmark rammes ca. 15.000 hvert år af en hjerneskade, heraf ca. 11.000 af apopleksi (blodprop i hjernen eller hjerneblødning). Hver tredje dør efter kort tid, og det skønnes, at ca. 4.000 af de overlevende har følger af hjerneskaden i form af en halvsidig lammelse, talebesvær m.m. Kvalificeret genoptræning kan hjælpe patienterne tilbage til et normalt liv og ofte også tilbage i job, men alt for mange får ikke den rigtige behandling.

- Vi er desværre i en situation lige nu, hvor mange kommuner er så hårdt pressede økonomisk, at de blokerer for, at personer med erhvervet hjerneskade kan få den rigtige behandling. Mange genoptræningscentre tvinges til at skære ned eller lukke, og derfor er vi meget glade for at Sanne Salomonsen vil hjælpe med at skabe opmærksomhed om emnet, siger Frank Humle, direktør for Center for Hjerneskade.

Under besøget mødte Sanne Salomonsen nogle af centrets elever og ansatte og så vores genoptræningstilbud.

Blandt andet så hun på træningen af personer, der har nedsat gangfunktion. Ved hjælp af intensiv fysisk træning, der bl.a. omfatter vægtaflastet løbebåndstræning, kan den nye behandlingsmetode forbedre halvsidigt lammedes gangtempo med over 50 procent efter blot 12 ugers intensiv træning.

Sanne Salomonsen talte med flere elever, der trænede fysisk og sprogligt.

Se presseklip

Center for Hjerneskade  |  Amagerfælledvej 56 A  |  2300 København S  |  Telefon: (+45) 35 32 90 06  |  kontakt@cfh.ku.dk  |  sikker.mail@cfh.ku.dk  |  Hosted af Københavns Universitet